Liečba parazitov

Liečba parazitov

- Kategorie : Clánky

Keď trpíme lymskou boreliózou, často máme aj parazity. Dôvodom je to, že Lyme oslabuje náš imunitný systém. Navyše, naša črevná mikroflóra, ak je často zničená dlhodobou antibiotickou terapiou, čo nás robí obzvlášť zraniteľnými voči ľudským parazitom. Správna diagnóza a liečba sú v tomto prípade obzvlášť dôležité, pretože bez predchádzajúcej liečby parazitárnej infekcie nemusí liečba lymskej boreliózy priniesť požadované výsledky.


Jednou z metód liečby parazitov je farmakologická liečba . Stále viac ľudí sa však prikláňa k prírodným metódam liečby, ako je strava a bylinná medicína. Kombinácia týchto dvoch metód môže priniesť veľkolepé výsledky.


Antiparazitárna Diéta

Naša strava by mala byť vo všeobecnosti bohatá na živiny a mala by pozostávať z nespracovaných a zdravých potravín. Mal by byť protizápalový aj protiplesňový. Mal by tiež podporovať náš tráviaci systém. Preto stojí za to dodržiavať niekoľko zásad:

1. Úplne vylúčte cukor z vašej stravy a všetky výrobky, ktoré ju obsahujú. Nájdeme medzi nimi glukózový sirup, agáve, javor, daktylový, trstinový cukor, hnedý, med, maltózu, droždie, cukrovinky, tyčinky, ale aj hotové omáčky, kečup alebo sójovú omáčku. Cukor zhoršuje zápal v tele a oslabuje imunitný systém. Je to ideálne médium pre rast parazitov.

2. Jedzte potraviny bohaté na antioxidanty. Antioxidanty inhibujú vývoj voľných radikálov, ktoré pôsobia deštruktívne na imunitný systém. Strava by mala obsahovať bobule, čučoriedky, aróniu, zelenú zeleninu, paradajky, ako aj repu, kapustu, surovú mrkvu, cesnak a cibuľu. Je tiež dôležité zahrnúť suplementáciu vitamínom D.

3. Vylúčte pšeničnú múku zo stravy. Tento vysoko spracovaný Typ jednoduchých sacharidov je ideálnou potravou pre ľudské parazity. Nahraďte ich plnohodnotnými sacharidmi, ktoré podporujú našu mikrobiotu-proso, jačmeň, pohánka, Amarant, quinoa, raž.

4. Vylúčte zo stravy mliečne výrobky a spracované a nekvalitné mäso. Tieto produkty budú brániť boju tela proti patogénom. Nahraďte ich strukovinami, kvalitnými rybami alebo vajcami.

5. Obmedzte alkohol. Alkohol je toxín, ktorý ťažko zaťažuje náš nervový systém, vylúhuje elektrolyty a podporuje množenie patogénov. U ľudí trpiacich lymskou boreliózou s parazitárnymi infekciami často spôsobuje zhoršenie ich symptómov a vo všeobecnosti má nepriaznivý vplyv na ich zdravie.

6. Pridajte do svojho jedálnička ďalšie bylinky. Užitočné korenie môže byť fenikel, klinček, kajenský korenie, tymian alebo zázvor.

7. Pite veľa vody! Je to najlepší spôsob detoxikácie.

Antiparazitárne byliny

Byliny sa stávajú čoraz obľúbenejšími a oceňovanými v priebehu antiparazitárnej liečby, pretože majú široké spektrum aktivity, keď chemické lieky zvyčajne odstraňujú iba jeden, daný typ parazita.


Jednou z najznámejších a najúčinnejších bylín na odstránenie parazitov z tráviaceho systému je Mimosa pudica. Pomáha" odlupovať " parazity zo stien čreva a odstrániť ich z tela.

Veľmi užitočnou bylinkou je aj Chaparro Amargosa, ktorá má antiparazitárny účinok a má tiež pozitívny vplyv na činnosť tráviaceho systému. Bylina sa používa na chronický zápal gastrointestinálneho traktu a kandidózu.

Oreganový olej je ďalší vynikajúci dezinfekčný prostriedok, ktorý sa často nazýva prírodné antibiotikum. Jeho antivírusové a protiplesňové vlastnosti sú ideálne v boji proti nebezpečným mikróbom vrátane parazitov.

Palina a čierny orech sú tiež bylinky s toxickým účinkom na parazity.

Kombinácia vyváženej, individuálnej stravy so správnymi bylinkami podporí náš imunitný systém a umožní nám zbaviť sa parazitov z tela úplne prirodzeným, neinvazívnym spôsobom.

Product added to wishlist
Product added to compare.