Výhody doplnkov glutatiónu

Výhody doplnkov glutatiónu

- Kategorie : Clánky

Glutatión je takzvaný "otec antioxidantov". To bolo tak pomenované, pretože neutralizuje voľné radikály a podporuje opravu DNA. Má tiež veľmi silné antioxidačné vlastnosti, ktoré odstraňujú toxíny a voľné radikály v našom tele. A čo viac, pomáha imunitnému systému podporovať našu imunitu. A to sú len niektoré z veľmi dôležitých funkcií glutatiónu v boji proti lymskej borelióze.

Glutatión pozostáva z troch aminokyselín: kyseliny glutámovej, glycínu a cysteínu (NAC).

Glutamín: je aminokyselina, ktorá je súčasťou zlúčenín, ktoré sú proteínmi. Jeho hlavnou činnosťou je regenerácia črevnej sliznice, ktorá podporuje fungovanie čriev. Je tiež zodpovedný za množenie imunitných buniek, ktoré pomáhajú bojovať proti rôznym typom infekcií a vírusov. Pri zvyšovaní imunity je tiež dôležité, aby sa v "boji" organizmu s baktériami používalo väčšie množstvo glutamínu, a preto by sa malo doplniť, ak máte chronické ochorenie. Jeho pôsobenie, najmä v prípade lymskej boreliózy a jej koinfekcií, chráni pred pohybom baktérií, čo má priamy vplyv na zápal.

Glycín: patrí k endogénnym aminokyselinám, t.j. tým, ktoré si telo dokáže samo syntetizovať. V prípade lymskej boreliózy a jej koinfekcií však telo minght nebude schopný syntetizovať dostatočné množstvo tejto aminokyseliny, preto sa odporúča jej doplnenie alebo zvýšený prísun z potravy (potraviny bohaté na túto aminokyselinu sú: pohánka, tekvicové semená, ryby, červená šošovica, pšeničné otruby, maliny). Je mimoriadne dôležité, pretože glycín sa zúčastňuje procesu podpory pečene. Znižuje zápal v našom tele a zlepšuje kvalitu spánku. Nedostatok glycínu môže prispieť k rozvoju depresie alebo problémov s koncentráciou.

Cysteín( NAC): je to tiež jedna z esenciálnych aminokyselín, ale stojí za to vedieť, že na zabezpečenie optimálneho množstva by naše menu malo byť bohaté na produkty, ako sú: slnečnicové semená, sójové bôby, vlašské orechy alebo strukoviny (šošovica, cícer, fazuľa). NAC významne zvyšuje odolnosť tela a minimalizuje riziko bakteriálnych, plesňových alebo vírusových infekcií. A čo je najdôležitejšie, umožňuje vám zvýšiť produkciu glutatiónu v tele.

Testovanie hladiny glutatiónu:

Keď sa rozhodneme testovať, stojí za to skontrolovať hladinu zníženého a celkového glutatiónu. Ak pomer prvého k druhému prekročí medznú hodnotu (>0,8), stojí za zváženie doplnenie.

Aký doplnok používať?

Keď sa rozhodneme pre doplnenie, je dôležité zvoliť správnu formu. Celková biologická dostupnosť a nasiakavosť glutatiónu je nízka, takže na to, aby bola prospešná, musí sa užívať v redukovanej (alebo aktívnej) forme. Pri doplnení glutatiónom by ste sa mali tiež postarať o dostatočný prísun vitamínu E, vitamínu C a selénu zo stravy.

Z Aliness môžete získať NAC aj Glutáciu v zníženej forme

- NAC N-Acetyl L-cysteín, 500 mg, 100 kapsúl

- L-glutatión znížený o 500 mg, 100 viečok.

Zdravotné prínosy glutatiónu súvisiace s lymskou chorobou?

1. Podporuje imunitný systém
V dôsledku infekcie sa zvyšuje oxidačný stres a zápal, čo vedie k nedostatku glutatiónu. Keď je nedostatok, imunitné bunky strácajú schopnosť bojovať proti tejto chorobe. Obnovenie prirodzenej hladiny glutatiónu znižuje závažnosť príznakov.

2. Má vplyv na duševné zdravie
Ľudia s depresiou majú nižšie hladiny glutatiónu.

3. Znižuje zápal
Je schopný inhibovať produkciu cytokínov.

4. Znižuje antioxidačný stres
Znižuje reaktívne formy kyslíka, a tým podporuje ďalšie antioxidanty, ako je vitamín E.

5. Podporuje črevá
Glutatión podporuje pôsobenie glutatiónperoxidázy, ktorá je kľúčovým enzýmom, ktorý sa podieľa na odstraňovaní voľných radikálov.

6. Udržuje zdravú pečeň
Znižuje poškodenie pečeňových buniek, čo môže zabrániť problémom s pečeňou.

Glutatión je preto nevyhnutný pri podpore tela v boji proti Spirochétam Borrelia, čo z neho robí skvelý doplnok k základnému protokolu Buhner.

Product added to wishlist
Product added to compare.